bg

Wie zijn wij

 

Willem Pieter (Wepe) Kruseman en Yvonne Calkoen genieten sinds 1994 van hun mooie land De Lijster en de Vink. Wepe is een ex-reclameman en outplacement consulent en Yvonne is kunstzinnig- en tuintherapeut. Yvonne Van kinds af aan heb ik de natuur altijd als bron van inspiratie en creativiteit ervaren. Ze is voor mij een absoluut noodzakelijke levenselixer. Onbewust wist ik toen al;  in de natuur kan je jezelf zijn.

Mijn opleiding als kunstzinnig therapeut heeft mijn kennis en interesse voor niet alleen de natuur (plant, dier, mens), maar ook de beeldentaal van de sprookjes, mythologieën, e.a. verder aangewakkerd. Deze opleiding ontsluierde veel van de binnenkant van mensen. Veel boeiender dan waar ik daarvoor aan werkte, de buitenkant, in de mode. Deze interesses zet ik in bij het begeleiden van mensen en bij het ontwikkelen van lessen en cursussen. Op de Lijster en de Vink en als docent op de opleiding Tuintherapie van de Kraaijbeekerhof Academie. 
 

Verdere cursussen en opleidingen die ik heb gevolgd zijn: Kleine Tiki (kunstzinnig dynamisch coachen en counselen), Eco therapie en cursussen bij Marco Pogacnic, Willem Beekman, Maja Kooistra, Michael Roads en anderen.
 

Naast mijn grootste hobby tuinieren houd ik ook van schilderen, tekenen, beeldhouwen en van oude dingen iets nieuws maken. En sinds 2010 ben ik imker. Bijen…weer een wonder van de schepping om me in te verdiepen. 

Wepe Na 25 jaar bedrijfsleven, onder andere tien jaar bij Unilever, heb ik mijn werkkring ingrijpend gewijzigd. Ik ben als consulent begonnen bij van Ede & Partners, een bureau dat ontslagen mensen begeleidt bij het vinden van een nieuwe bestemming. Daar kwam ik vaak in aanraking met mensen die even op verhaal moesten komen. Het idee om daarin behulpzaam te zijn lag voor de hand. Zo ontstond vanuit mijn werksfeer een vanzelfsprekende verbinding met het werk van Yvonne. 


Naast loopbaanvragen houd ik me nu vooral bezig met vragen over jezelf, of over relaties. Ik heb dat genoemd: “Als je eens ergens over wilt praten”. Wil je hier meer over weten kijk dan in de agenda.
 

Ik ben beeldhouwer, schilder en ik sta met veel plezier in de keuken.

© 2017 Lijster en de Vink | Mens, natuur & creativiteit | made by Dexter