bg

Kunstenaarsboekjes maken

 

Vrijdag 20 nov - 10:00u tot 16:00u
 

o.l.v. Marietta de Bruïne

 

Dagboeken, reisverslagen, herinneringsboeken, kunstenaars hebben er vele gemaakt en stuk voor stuk zijn het bijzondere kunstwerken geworden.

Denk aan het dagboek van Frida Kahlo, de herinneringen van Charlotte Salomon of het boek "barok" van  Arnold Mario dal'O.
 

image003.jpg

Ter inspiratie zal kunsthistoricus en "boekenmaakster" Mariëtta de Bruïne U met het fenomeen kennis laten maken, voorbeelden laten zien en er boeiende verhalen bij vertellen. vervolgens gaan we zelf aan de slag.

U kunt een begin maken met een lay-out voor een vakantie boek, of een echt kunstenaarsboek gaan maken. Zo'n boek kan niet in een dag af natuurlijk,maar door samen aan het werk te gaan in een inspirerende omgeving krijgt u wel een idee wat er allemaal mogelijk is, en vooral hoe je door veel verschillende technieken te combineren een heel bijzonder resultaat kunst krijgen.

Je kunt oude foto's inplakken en er met stempels, verf en tekst ietsorigineels en veel persoonlijkers van maken dan de standaard Hema fotoboeken.. Oude boekjes , het kan gewoon een romannetje zijn,een mooie catalogus, of een programma van de opera kunnen ook heel goed dienst doen om “omgebouwd “ te worden tot een Kunstenaarsboekje. 

Neem vooral zelf materiaal mee waar U graag mee werkt. Er is papier, verf kleurkrijt en potloden, lijm stempels en stempelkussens is aanwezig.

Plaats: Lijster en de Vink, Langbroek ( bij Wijk bij Duurstede)

Tijd:      10.00- 17.00

Kosten: € 60,- incl. materiaal, koffie/thee, lunch (biologisch)

Informatie en opgeven: Yvonne Kruseman 0343-597395 of yvonne@lijsterendevink.nl

© 2017 Lijster en de Vink | Mens, natuur & creativiteit | made by Dexter