bg

Kosmisch ontwerp

 

Ontdek de orde in de chaos.
Een cursus over getallen vormen en verhoudingen.


Wanneer je de getallen 1 t/m 10 onderzoekt en hen beter leert kennen, kom je tot de ontdekking dat getallen patronen en vormen zichtbaar maken. Je gaat begrijpen dat getallen niet zomaar getallen zijn; je ontdekt dat er overal verbanden zijn die je eerst niet zag. Het is alsof je een geheim ontdekt. 

Dat het helemaal niets nieuws is, ontdek je daarna, als je om je heen gaat kijken: overal blijken deze vormen en patronen te bestaan. Je gaat ze herkennen als letters van een alfabet. Het is een taal, een taal van vormen, een taal van het leven, volkomen natuurlijk. Dit is geometrie. 

Kennis van geometrie brengt behalve kennis over getallen en hun onderlinge verhouding waarmee je de samenhang der dingen kunt doorzien, ook de oeroude principes aan het licht van structuur, groei en evenwicht - vruchtbare kennis voor de rest van je leven. 

 

Hiertoe nodigen we je van harte uit!

 

Het Kosmisch Ontwerp  – 5 studieochtenden

 

Data: vrijdag ochtenden: 6, 13 en 20 februari, 6 en zaterdag 14 maart 2015

Tijd: 09.30 - 13.00 uur

Programma: Op de eerste ochtend verkennen we de getallen 1-10; dit is een opmaat voor de volgende ochtenden en kan niet worden overgeslagen. Daarna komen de onderwerpen Natuur, Muziek, Kunst en De Mens aan bod. 

Plaats: De Lijster en de Vink, Langbroekerdijk A13, 3947 BC Langbroek 

Begeleiding: Saskia Kalff en Yvonne Kruseman

Kosten: 25 euro per ochtend

Aanmelden en informatie: Saskia Kalff, Broederplein 7B, Zeist 06-38705676

saskia@kalff.nl

 

 

Saskia Kalff heeft een Praktijk voor Taal en Muziek in Zeist; ze verzorgt kortdurende projecten, o.a.: Geometrie: de taal van het leven voor basisschoolklassen - over getallen, natuur en muziek, cursus Wereldmuziek zang, Kerstliederen zingen, Muziekwerk met lichamelijk gehandicapt meisje, muzikale bijdrage (piano) tijdens presentaties.

Yvonne Kruseman is kunstzinnig- en tuintherapeut; ze geeft cursussen ritme en symboliek van de seizoenen, begeleidt mensen op De Lijster en de Vink, en is docente bij de opleiding Tuin op de Kraaijbeekerhof Academie in Driebergen. 

 

Studie- / orientatiedag

 

Ben je geïnteresseerd maar wil je het onderwerp eerst rustig verkennen, kom dan naar de studiedag. 

Datum: zaterdag 24 januari 2015

Tijd: 10.00 – 13.00 uur

Kosten: 25 euro incl. koffie/thee 

 

© 2017 Lijster en de Vink | Mens, natuur & creativiteit | made by Dexter